Hemsida / Sexualitet / Att skapa ett liv tillsammans

Att skapa ett liv tillsammans

För dig som har en funktionsnedsättning kan ett liv tillsammans med någon annan vara komplicerat på många olika sätt. Det kan vara svårt att ta steget att närma sig någon, svårt att lita på att du duger och inte kommer bli värderad annorlunda på grund av din funktionsnedsättning. Det kan behövas hjälpmedel och experimenterande för att få ett fungerande sexliv. Hittar du någon du älskar och som älskar dig brukar de bitarna gå att lösa. Även om de är känsliga och kan behöva att ni närmar er dem med varsamhet är det ett experimenterande som samtidigt är lustfyllt. Att ditt liv med funktionsnedsättning kan ge dig en sämre ekonomi än vad andra har är en tråkigare del av att försöka få ihop ett liv tillsammans.

Kan du köpa en bostad?

För att få in tillräckligt med pengar för att köpa en bostad och göra de anpassningar som din funktionsnedsättning kräver är lån alltid ett möjligt alternativ. En annan väg att gå är att sälja diamanter eller guld, om du eller någon i familjen har den sortens tillgångar. På det sättet kan du få in pengar på ett enkelt sätt och att sälja diamanter ger fördelen att du inte behöver betala höga räntor till en bank eller annan långivare. Istället kan bostaden bli er på riktigt, och ni kan starta ert gemensamma liv på ett tryggt sätt. I den bästa av världar skulle en bra ekonomi vara en av de rättigheter människor med funktionsnedsättning har, men vi är tyvärr inte där i nuläget. Istället kan lån eller att sälja diamanter vara det som löser situationen.

En fungerande ekonomi på sikt

Även om det på kort sikt kan ge dig det kapital du behöver att sälja diamanter är det inte något du kan leva på under en längre period – om familjen inte har ett väldigt stort förråd av diamanter. Därför kan det vara bra att veta att det finns olika slags ekonomiskt stöd som är möjligt att få om man har funktionsnedsättning. Tillsammans med ett arbete du kan klara av kan den här sortens stöd göra att du får en stabil och tillräckligt bra ekonomi på sikt. Förhoppningsvis gör den att ni kan leva lyckliga tillsammans i alla era dagar, eller åtminstone så länge ni har lust att dela livet med varandra.

kidzoo-lite