Hemsida / Sexualitet / Sex-möbler för rörelsehindrade

Sex-möbler för rörelsehindrade

Vissa människor kan ha svårt att utföra sex i vissa positioner. Man kanske har svårt att sätta sig ned eller så har man helt enkelt inte möjligheten att stå upp. Kanske börjar man bli till åren eller man har haft en sjukdom. Inom sexleksaksindustrin har det skett en revolutionerande utveckling, både angående sexleksaker och möbler för sex. Många som utför bdsm använder till exempel möbler för att utöva sina lekar på andra mer originella sätt. Dock kan dessa möbler även komma väl till pass för en funktionshindrad och inte minst en person med inskränkt rörelsefrihet.

Rörelsehinder ska inte hindra sex!

Är du rörelsehindrad och arbetar har du rätt att få din vardag förenklad med diverse ergonomiska möbler. Du kan givetvis inte be om sexmöbler på arbetsplatsen, men däremot kan företag som ljungsjöberg anlitas för att få bukt med stress, missbruk och andra problem.

På samma premisser går det att få hjälp till en funktionshindrad i vardagen genom assistansbolag, hjälpmedel, o.s.v. Tänk på att du som har begränsad rörelseförmåga inte ska behöva skämmas för det. Du har lika stor rätt att ha sex som alla andra. Om du har assistans i vardagen på något sätt bör du ta upp detta med din assistansperson eller ombud, som kan se till att någonting görs. Med dagens hjälpmedel behöver det inte vara svårare att ha sex bara för att du inte kan röra dig som alla andra. Även du som är tillfälligt rörelsehindrad genom en olycka eller liknande, kan skaffa sexmöbler som förbättrar ditt sexliv. När du sedan är frisk igen kan möblerna eller sexprodukterna göra gott ändå…

Bra sexmöbler för förbättrat sexliv

Vilka sexmöbler som kan falla en i smaken kan variera, men om du är funktionshindrad med dålig rörelseförmåga kan det vara bra att välja ut möbler som är lätta för just dig att använda. Det finns till exempel många gung-anordningar som kan fästas i dörröppningar och liknande, vilket kan vara bra om du behöver hjälp på traven med att föra din partner fram och tillbaka. Det finns också lätta och enkla “kärleksbänkar” där du kan komma upp eller göra det mjukare för knäna.

Om du vill bli penetrerad men inte röra höfterna själv och inte har en partner som kan göra jobbet, kan du köpa en penetreringsbänk med insatt dildo och dra igång den medan du bara ligger eller sitter där. Idag görs alltmer behagliga och komfortabla sexmaskiner och möbler som har som syfte att både väcka lusten till liv och underlätta under sexakterna.

Uppblåsbara sexmöbler

Om du inte vill avsätta ett helt rum enbart till sexmöbler och andra godsaker, så finns det produkter som tar mindre plats. De kan till exempel vara uppblåsbara och endast användas när du behöver dem. Bra om du bor på liten yta eller vill ta med dig på en resa eller dylikt. Många av dessa produkter är mycket flexibla och mångsidiga och kan hängas upp eller vara brukbara genom olika handtag så att just du hittar din favoritmetod.

kidzoo-lite