Hemsida / Sexualitet / Sexleksaker kan hjälpa funktionsnedsatta

Sexleksaker kan hjälpa funktionsnedsatta

Sexleksaker kan självklart användas av vem som helst som vill förbättra sitt sexliv, men de som har någon form av funktionsnedsättning, särskilt fysiska funktionshinder, kan ha särskilt stor hjälp av sexleksaker i sitt sexliv.

Med ett funktionshinder kan det ju nämligen följa en rad problem som kan försvåra sex. Det är till exempel inte ovanligt att man får försämrad känsel, och då kan en sexleksak med extra starka vibrationer hjälpa. I sexbutiker med ett brett sortiment, till exempel Vuxen.se, kan man ofta också hitta vibratorer som kan träs på handen, som hjälper om man har problem med att greppa tillräckligt hårt. Det finns också vibratorer som inte kräver händer alls för att användas, till exempel ”konen” som är just konformad, och som börjar vibrera när man sätter sig på den.

Andra problem som kan uppstå, och som är mer direkt relaterade till sex, är att man får svårt att få stånd. Självklart kan det i första hand vara bra att uppsöka läkare för ett sådant problem, då det i vissa fall går att lösa med medicinering. En alternativ lösning är annars att använda sexleksaker som vakuumpumpar och penisringar. För kvinnor kan problemet istället vara att man får torra slemhinnor, och i sådana fall finns en uppsjö av glidmedel som kan vara till hjälp. Vissa glidmedel som har kylande eller värmande effekter kan också hjälpa vid nedsatt känsel, så som nämndes inledningsvis. Dessa glidmedel gör nämligen att blodcirkulationen ökar, vilket förhöjer känseln.

Sexleksaker är också ett bra sätt att minska den fysiska ansträngningen som annars ofta krävs vid sex, vilket kan vara en stor fördel om man har ont på grund av sin funktionsnedsättning.

kidzoo-lite