Hemsida / Sexualitet / Det behövs fler modeller med funktionsnedsättningar
Rullstolsburen person

Det behövs fler modeller med funktionsnedsättningar

Handikappad kille och pappaVårt samhälle förändras och det har vi sett genom åren. För några år sedan var modeller endast vita, idag finns det ett brett utbud bland dem. vi kan hitta vita människor, svarta människor, mulatt, albino… Det finns även de som förespråkar att kroppar är olika och så ska de synas. Det är bra att sådana trender sätter igång. Detta ger människor som är unika, möjligheten att synas i media. Den senaste tiden har man pratat mycket om acceptansen runt kroppen, att alla är olika, med olika storlekar och fler och fler modeller som inte är “vita, långa och smala” dyker upp, men vad händer med dem vars kropp har en funktionsnedsättning?

I dag ser vi modeller som får oss att förstå mer det stora spektrum vad gäller oss människor. Dock är det en lång väg att gå för att inkludera alla människor, även de med ett handikapp. Dagens företag borde göra en Kampanjjakt efter modeller som ännu står utanför normen och inkludera dessa i sina kataloger. Det är viktigt att människor med ett handikapp också syns och att det normaliseras. Vi alla är lika mycket värda, även om vi är olika på utsidan. En sådan strategi av inkludering kommer att öka förståelsen kring våra skillnader och därmed öka acceptansen kring människor med olika funktionsvariationer. Framtiden kommer nog vara ännu mer inkluderande och vi kommer att ett bredare spektrum kring modeller i vårt samhälle.

Killar spelar fotbollDet är viktigt att människor inkluderas i vårt samhälle ännu mer, så det alla kan förstå ännu bättre de skillnader som finns hos oss, så vi kan acceptera varandra ännu mer. Alla människor är unika, precis som alla andra. Att inkludera människor som syns idag på media, som är modeller, är definitiv ett bra sätt att lyfta upp dessa skillnader bland oss människor. Median bör satsa ännu hårdare på att rekrytera människor med olika bakgrunder och öka synligheten för dem med ett handikapp. För vi alla människor är lika värda och vi alla ska få samma möjligheter.

Detta är ett viktigt ämne idag, allt som avviker från normen borde synas mer och det måste vi alla jobba för. Genom att öka medvetenheten kring vår omgivning, genom att prata öppet om ett tema som detta, ger det möjligheten att vara ännu mer inkluderande. Alla bör ta sitt ansvar, företag som privata människor bör ifrågasätta sig själva och öka sin medvetenhet och vara kritiska mot vad som är normen och hur vi kan stötta dem som finns utanför den.

kidzoo-lite